Да бъдеш със семейството е най-важното за Коледа

1728 преглеждания

Това сочи онлайн анкета проведена от Мариана Георгиева

Да бъдеш със семейството е най-важното за Коледа, сочи проучване на Мариана Георгиева -  ученичка от ПГ „Велизар Пеев”, град Своге. Над 86% от респондентите посочват тази ценност, като най-важна за предстоящия празник и доказва неговия семеен характер, запазил се и в динамичното време, в което живеем. Анкетата на талантливата участничка в „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, е проведена онлайн във Фейсбук и сред читатели на регионалния информационен портал ЕspressoNews, като на въпросите на Мариана са отговорили над 100 души. Близо 77% от анкетираните предпочитат да бъдат на празника у дома си, като малко над 15% искат да пътуват на далечно място, 5.13% да гостуват на свои близки или приятели, а 2.56% искат да отпразнуват Коледа в ресторант.

Размяната на подаръци е неизменна част от коледния дух, който е обхванал всички преди празниците, като над 86% са изявили желание да подаряват и да получават подаръци, като само 13% са тези, които предпочитат само да получават подаръци.

Кои са важните неща на Коледа дава интересно разпределение, в което наред с традициите, християнските ценности и семейния уют, присъстват равнопоставено почивните дни, в които не се ходи на работа или училище, както и очакването за получаване на скъпи подаръци.

Анонимната онлайн анкета е проведена през първата седмица на декември 2018 г. и има за цел да установи до каква степен се е променила нагласата на хората за християнския празник, потребността от подарък на Коледа и съхранени ли са обичайте на Коледа и изпълняват ли се те днес.

Повече за празничното настроение и очаквания ще очакваме в предстоящото видео на талантливата Мариана Георгиева, което ще публикуваме на вниманието на читателите на EspressoNews.

EspressoNews