Да подпомогнем изграждането на иконостас и олтар в параклиса на вр. Петровски кръст

2650 преглеждания

Община Драгоман продължава набирането на средства за благородното дело

Нов апел за финансова подкрепа за изграждането на храм-параклис на връх Петровски кръст отправи Община Драгоман. Този път от местната администрация се обръщат към всички жители, гости и фирми на територията на общината и региона, и припомнят, че предстои най-важната част от съграждането на храма – направата на неговия иконостас и олтар.

Община Драгоман припомня, че първата копка на храм-параклис ,,Св. Св. Ап. Петър и Павел '' на вр. Петровски кръст в Чепън планина бе напраена на 29 юни 2017 г. Параклисът вече е изграден, а в момента текат довършителни дейности.

На 13 май 2019 г. църковното настоятелство на храма сключи договор за изработка на иконостаса, който ще бъде от желязо, а иконите на него – от цветна мозайка и топено стъкло. Дейностите по изработката и монтажа трябва да приключат до средата на месец август, когато ще бъде и официалното освещаване на храм-параклиса, става ясно още от съобщението на Общината.

„Всичко това изисква значителни финансови средства и тяхното спешно събиране, затова отправяме апел за съпричастност! Всеки, който иска да подкрепи това велико дело, може да го направи като дари сума, която може да бъде оставена в специално направената за това кутия на гише „Деловодство“ в сградата на Община Драгоман или в стая номер 8, /етаж 2/ в общинска администрация, срещу издадена квитанция.“, обръщат се от администрацията и информират, че има разкрита Нова банкова сметка за набиране на средства, тъй като по административни причини Банка „ДСК“ ЕАД е закрила старата.

ЕГН: SU0601196601
Адрес: Петровски кръст Чепън планина
Приложение/Сметка: 02/0000000026156380
Валута: BGN
IBAN: ВG19STSA93000026156380
BIC: STSABGSF

Всички дарени средства се изразходват под прекия надзор на църковното настоятелство ,,Св. Св. Ап. Петър и Павел'', уточняват от Община Драгоман.

EspressoNews
Източник: Община Драгоман