Делегация от Шанхай посети Костинброд

1001 преглеждания

Останаха впечатлени от "Скретиска"

Китайска делегация посети община Костинброд. Визитата на гостите от Шанхай бе организирана със съдействието на Министерството на туризма, а Костинброд е втората община след Столична, която влиза в рамките на посещението.

Заместник-кметът Александър Ненов и председателят на Общинския съвет д-р Атанас Тенев посрещнаха представителите на Съвета за инвестиции на шанхайската област Куингпу. Двете страни обсъдиха възможностите да задълбочат приятелството и сътрудничеството по между си в сфери като икономиката, леката промишленост, културата и туризма.

Представяйки района на Куингпу, гостите наблегнаха на световното изложение на стоки и услуги, което предстои да бъде организирано там през месец октомври. С площ от близо  675,5 km², Област Кингпу е сред най-големите и динамично развиващи се част на Шанхай. Общото между нея и община Костинброд е, че и двете развитието на бизнеса на местно ниво с древните културни богатства.

Гостите от Куингпу бяха силно впечатлени от двореца на император Константин Велики – „Скретиска“, който е сред най-големите археологически богатства на територията на Костинброд.  

Заместник-кметът Александър Ненов запозна делегацията и с ускореното икономическо развитие на общината и превръщането на й в предпочитана икономическа зона през последните няколко години, най-вече заради добрата си връзка със столицата.

По време на визитата си китайската делегация се запознаха в детайли с дейността на Общинска администрация и с Общинския съвет на Костинброд.

Двете страни обмениха още опит и добри практики по отношение опазването и управлението на обекти от културно-историческото наследство, както и тяхното развитие и експониране.  

Домакините от Община Костинброд оцениха срещата като ползотворна, заради възможностите, до които приятелството между двете страни би довело за обмяна на опит, партньорство и развитие на бизнеса с една от най-големите икономики в света.

EspressoNews