Ден на „Ролпласт” в Лесотехнически университет

6115 преглеждания

Стажанти от факултет „Горска промишленост“ ще придобиват практически умения в компанията

Студенти от факултет „Горска промишленост” на Лесотехническия университет в София ще могат да се включат в стажантска програма на Ролпласт. Това стана ясно по време на презентация, която г-н Светлин Николчев - изпълнителен директор на най-големия произодител на PVC и алуминиеви прозорци, врати и щори в България и екипът му, направиха пред студентите от факултета на 12 април.

На срещата стана ясно, че факултетът и „Ролпласт Груп“ АД са подписали договор, по силата на който, студентите ще могат да участват в платени стажове във фирмата, което ще им позволи да натрупат практически опит по изучаваната от тях специалност и да повишат своите знания за производствените процеси и използваните технологии в реална среда.

Г-н Николчев запозна аудитория с условията на стажантсаката програма и с историята, постиженията и предстоящите планове за развитие на „Ролпласт Груп“ АД, които включват разширяването на производствения комплекс с административна и складова база, линия за прахово боядисване, машини за собствено производство на външни ламелни щори, нова линия за производство на PVC прозорци и врати, общежитие за служители и др.

Той акцентира специално и върху дейностите на компанията, свързани с подкрепа на обществени проекти в различни сфери и насърчаване и мотивация на многобройните служители.

Студентите имаха възможност да зададат своите въпроси и да получат повече информация както от г-н Николчев, така и от г-н Радослав Бъчваров - мениджър производство на дървени врати и прозорци, който ги запозна по-подробно с технолотичните процеси, материалите и партньорите, с които работи водещият производител на прозорци, врати и щори.

Стажантската програма стартира през месец март 2018 г.

„Ролпласт Груп“ АД е създадена през 2000 г. като фирма за производство и продажба на външни и вътрешни щори. За 18 години компанията се превърна в един от водещите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в Европа. През  2016 г. Ролпласт разширява продуктовата си гама като започва производство и на дървени прозорци и врати. Фирмата има производствена база с обща площ от 32 000 кв.м., През 2017 г. „Ролпласт Груп“ АД  вложи 10.8 млн. лв. в разширяването на производствената си база в Костинброд, като изгради ново производствено хале с площ  11 170 кв. м.

Ролпласт има сертификат за Инвеститор клас А, както и приз за „Инвеститор на годината в областта на преработващата промишленост" за 2009 г., и приз „Инвестиция в разширяване на бизнеса” за 2017 г. на престижните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

EspressoNews

Тагове