Ден на ученическото самоуправление се проведе в СУ „Летец Христо Топракчиев“

2043 преглеждания

Бианка Маринова седна на директорския стол на училището

По случай Деня на ученическото самоуправление и Деня на Европа – 9 май, ученици от СУ „Летец Христо Топракчиев“, гр. Божурище за поредна година имаха възможността да влязат в ролята на своите учители и да се запознаят отблизо с естеството на тяхната професия. Във всеки един учебен час през целия ден имаше "заместници" по различните предмети. Училищната администрация и училищният персонал също бяха заместени от ученици в следните позиции: директор – Бианка Маринова от 11а клас; заместник-директори – Йоанна-Виктория Лозанова от 11а клас и Димитрина Стоичкова от 10а клас; завеждащ административна служба – Мариян Богданов от 10а клас; педагогически съветник – Рая Павлова от 11а клас; библиотекар – Микаела Спасова от 11а клас и др.

Събитието се реализира с помощта на педагогическия съветник г-жа Силвия Ватрачка и настоятелството на Ученическия съвет. Благодарение на тази традиция в СУ "Летец Христо Топракчиев" учениците разбират, че да бъдеш учител не е лесна работа, но въпреки всичко е една интересна, забавна и изискваща голямо сърце професия.

Бианка Маринова ученичка в СУ „Летец Христо Топракчиев“, град Божурище, посланик на община Божурище от ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“