Десетки любители на отминали епохи събра парадът на ретро автомобили в Драгоман

2762 преглеждания

Събитието уважиха официални гости от Русия

Десетки любители на ретро автомобилите събра този уикенд центърът на град Драгоман. Поводът бе парадът руските и съветски автомобили, който местната администрация организира в съботния ден на площад „Съединение“. Жителите и гостите на града имаха възможността да видят над 50 возила от атрактивни марки с дългогодишна история, които са собственост на колекционери от различни краища на България. Дефилето на колите успя да върне гостите на събитието в спомените им за отминалите години. Най-старият автомобил на парада е произведен през далечната 1957-ма. Сред ретро машините имаше и мотоциклети от 30-те години на миналия век.

Парадът на руските и съветски автомобили в Драгоман уважиха г-н Михаил Барилович – пълномощен министър в Посолството на Руската федерация, г-н Сергей Николашин – заместник търговски представител на Русия в България, г-н Павел Журавльов – ръководител на представителството на Россътрудничество в България и Директор на РКИЦ. Заедно с г-н Андрей Иванов, кмет на Община Драгоман, официалните гости положиха цветя на паметника в местността „Космина“ и запазиха минута мълчание в чест на загиналите за Освобождението на България.

По време на парада за настроението на всички се погрижиха децата от НЧ „Мелдия“, включвайки се в програмата с руски и български танци.

Всички, взели участие в ретро парада, бяха отличени с грамоти, а част от тях получиха и награди в различни категории.  

Кметът на Драгоман Андрей Иванов бе впечатлен от атрактивната ГАЗ М21 ВОЛГА, поради което връчи на нейния собственик Васил Филипов „Наградата на кмета“. В комисията по награждаването и организацията на събитието участваха председателите на ретро клубовете „Москвич“ – Недялко Димитров, „Лада“ – Денис Иванов /заместен от Момчил Габровски/, „Банкя“ – Лъчезар Лазаров. От Община Драгоман изказаха своите благодарности към всички, включили се в инициативата и подпомогнали нейното организиране. От администрацията изразиха надежда Драгоман отново да бъде домакин на подобни атрактивни събития.

EspressoNews