Десислава Василева за БНТ: „Работилница за репортери помага на ученици да открият себе си и да се ориентират кариерно”

2930 преглеждания

За четвърта поредна година EspressoNews раздаде наградите на победителите в конкурса-обучение "Работилница за репортери", чиято актуална тема бе „Пътят към дома”.

За четвърта поредна година EspressoNews раздаде наградите на победителите в конкурса-обучение „Работилница за репортери“, чиято актуална тема бе „Пътят към дома”. Церемонията се проведе във Враца, откъдето са миналогодишните отличници.

Дейността на социалния проект „Работилница за репортери” дава пример за това, как се откриват и насърчават млади таланти в областта на журналистиката:

„Работилница за репортери“ е конкурс обучение, който помага на ученици, които имат изявен талант в сферата на литературата, да открият себе си и да се ориентират кариерно, дали всъщност журналистиката е това, с което биха искали да се занимават", разказа Десислава Василева, създател и организатор на проекта в специален репортаж за предаването Култура.БГ на медийния партньор на проекта БНТ.

 Ето и целия репортаж:

„Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeSamsoniteBHTC 

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRсп. Мениджърnoviteroditeli.bgobekti.bgTeen Station

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“: Община Враца