Детският лагер в село Шума премина с много емоции и настроение

2292 преглеждания

С много емоции, разнообразни спортни игри, занимания по интереси за талантите, състезания, веселба и забавления, в която всеки имаше възможност да се изяви, премина дългоочаквания от деца и младежи от община Годеч лагерен ден, който се проведе на 13.08.2016 г. в село Шума.

Времето се оказа благоприятно и събитието се състоя на открито, какъвто бе и първоначалния план  на организаторите от НПО "Дива земя". Както Esoressonews вече писа, от неправителствената организация имаха готовност, в случай, че времето се развали, да преместят предвидените активности на закрито. За радост на всичките над 50 участници и техните родители, лагерният ден се проведе при хубаво време, в двора на бившето училище в село Шума и бе изпълнен с много настроение, радост, песни, вълнения и ентусиазъм, като макар и лагерниците да бяха от различни възрастови групи, спортът, игрите и забавленията ги обединиха.

В края на изпълненият с емоции ден, пъстър карнавал събра участниците около истински лагерен огън. Най-ентусиазираните опънаха палатки, за да прекарат една незабравима нощ под звездите на селото. Организаторите проведоха и дарителска акция в подкрепа на пострадалите от наводнението в Скопие деца, като младите участници в лагерния ден в село Шума дариха своята доброта и съпричастност под формата на писма до своите връстници, усмивки, картички, пера.

В ранният следобед децата и организаторите бяха поздравени и от официални гости в лицето на г-жа Ирена Соколова - народен представител и председател на Жени ГЕРБ и г-жа Росица Иванова - областен представител на Софийска област и областен координатор на Жени ГЕРБ.

НПО „Дива земя“ изказва специална благодарност към спортен клуб „Годеч“ за съдействието при организацията на спортните игри и прояви.

 

Мария Маркова