Деца в неравностойно положение посетиха летен лагер във Варна благодарение на "Дива земя"

2306 преглеждания

Летен лагер за деца в неравностойно положение от Софийска област осигури председателят на сдружение "Дива земя " - г-жа Ваня Ламбева, като подарък за Международния ден на детето. Той се проведе в гр. Варна, а програмата на децата беше повече от богата. 

Във връзка с Международният ден на детето, сдружението организира редица инициативи в гр. Варна като игри на плажа, арт работилница, щафетни игри и др. 

Мотото, под което мина мероприятието бе "НИЕ, ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ ВИ ОБИЧАМЕ", а арт работилницата, която се проведе в морската градина на града, обедини здрави деца и деца с увреждания. Десетки деца в продължение на няколко часа се потопиха в невероятната атмосфера, която изпълни морския парк. Много от родителите също се включиха в рисуването. 

Специален подарък от "Дива земя" получи фондация "Майки за донорство" - керамични чаши, специално изработени от деца от Начално училище "Христо Ботев" - гр. Годеч. Фондацията, съвместно с община Варна и фондация "Искам бебе" имаше благотворителен базар в центъра на Варна под мотото "Искам още едно дете". 

EspressoNews