Деца от ТА "Ритмика" се включиха в инициативата "Пробуждане с хоро" в София

2245 преглеждания

Деца от ТА "Ритмика" се включиха в инициативата "Пробуждане с хоро" в София

За участието на малките танцьори от ТА "Ритмика" в националната инициатива "Пробуждане с хоро" в София, разказва Василена Любомирова, ученичка в 9 клас, в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Сливница. "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

По повод 3-ти март, децата от ТА "Ритмика" към НЧ "Мелдия - 12" заедно със своите ръководители посетиха се включиха в инициативата "Пробуждане с хоро", която се провежда за втора година и има за цел да съхрани и предаде на следващите поколения българския дух и традиции. Събитието се организира от сдруженията "Българи за България" и "Сдружение Азбукари". В София над 400 изпълнители на народни танци се събраха в парка Заимов до драматичен театър "София", където в 12:00 часа на връх Националния празник се извиха кръшни български хора.

Ниските  температури и студеното време  не спря децата от "Ритмика" да се включат в танците и да се радват на общата кауза за отпразнуването на 140-та годишнина от Освобождението на България по този оригинален начин.

 "Това бе страхотен начин децата да съчетаят полезното с приятното и в същото време да останат доволни, а и да научат да съхраняват и уважават българските традиции." - коментира Моника Маркова - един от ръководителите на танцовата формация.

Василена Любомирова, ученичка в 9 клас, в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Сливница, участник в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria.