Джаз певицата Весела Морова е част от Free spirit day

2560 преглеждания

Мини фестът ще подкрепи хората със зрителни затруднения

Джаз певицата Весела Морова, която е член на акапелна група „Спектрум”, ще води работилницата Free Spirit Singing по време на първото издание на мини фестивала Free Spirit day.

На фестивала във Fabrika 126, който ще се проведе на 29 септември, Весела ще покаже импровизационни вокални практики и как от една група пеещи хора може да се направи вокален оркестър, чрез методи, които са забавни и в същото време изключително полезни.

Програмата на целодневния фестивал включва още хендмейд базар, арт работилници, афро денс, зумба танци, DJ парти, и представяне на новия интернационален музикален проект на Ника Любецкая, която освен участник е и организатор на феста.  

Повече информация за събитието може да намерите на фейсбук страницата на Free spirit day.

Free Spirit day има и кауза в подкрепа на незрящите хора, а именно да бъдат допускани навсякъде със своите кучета-водачи, които са техните очи.

Билети за феста може намерите в мрежата на Eventim, в магазин-работилничка „Къщичка“ на бул. „Македония“ 10 и на място – в деня на фестивала.

EspressoNews e медиен партньор на първото издание на Free spirit day.

Весела Морова е родена на 8 март 1987 г. в Габрово. В родния си град прави и първите си стъпки в джаз музиката в оркестъра на Манол Цоков. По-късно заминава за САЩ, завършва Clark University с две специалности – „Международни отношения“ и „Музика“. Две години изучава пеене в известния музикален колеж „Бъркли“ в Бостън, където участва в различни формации за джаз, етно и латино музика. Там води и собствено радиопредаване за етно музика.

От 2012 г. Весела следва професионалния си път в България, изявявайки се съвместно с водещи джаз музиканти на сцени в столицата и странатa, в различни стилове - от бразилски джаз и акапелна хорова музика, до мюзикъл и класически джаз.

През 2018 г., певицата, участва за пети път на Международния джаз фестивал в Банско. Тя плени публиката с джаз и поп песни изпълнени с Биг Бенд Благоевград.

Весела Морова и „Спектрум“ ще подгряват концерта на световноизвестната джаз група Manhattan Transfer на 12  ноември 2018 г. в зала „България”.

EspressoNews

Снимки: личен архив Весела Морова

Тагове