Диана Петрова представи „Водната кула“ на стилна премиера

1718 преглеждания

Това е петата книга на автора

Любителите на стойностната съвременна българска книга си дадоха среща на премиерата на петата книга на Диана Петрова – IT романът „Водната кула“, публикуван от Издателство Рива. Събитието се проведе на 13 декември от 19.00 часа, в софийския клуб "Книгата" и бе открито от Атанас Йончев, директор на издателството.

Един от официалните гости на събитието бе Любен Дилов–син, който сподели, личните си впечатления от книгата: „Грабна ме веднага и я прочетох не за дни, а за часове! Живея близо до въпросната Водна кула и винаги съм си представял, че в нея живее някоя принцеса с дълги коси, но не и че е офис на IT специалисти. За Диана мога да кажа, че с всяка следваща книга става все по-добра и по-интересна!“

Обичаният актьор Велислав Павлов, познат на публиката от филма „Веждесъщият“ и сериала „Откраднат живот“, прочете откъси от романа, с което въведе присъстващите в някои от най-емоционалните и любопитни моменти от преплетените съдби на героите във „Водната кула“. Актьорът призова аудиторията да подкрепя българската култура, литература и изкуство, купувайки български произведения.

Събитието бе уважено и от Мирослав Йосифов, представител на журито от конкурса на корпорация Развитие, който специално дойде да поздрави Диана Петрова.

Представянето на книгата предизвика истинско вълнение сред гостите на събитието и поради възможността, да зададат своите въпроси към автора,  посредством интерактивна платформа. За най-оригиналния въпрос Диана бе приготвила книга подарък, която лично подписа с послание за победителя.

В кулминацията на вечерта авторът разказа за своя изпълнен с обрати професионален път, който започва като продавач на чесън и стига до QA в IT компания. За личната й промяна, за промяната на приоритетите и ценностите, когато попадаш в такава среда, Диана сподели:

„Водната кула" е моят разказ за цената на изкуствения рай в софтуерните компании. Работя в този сектор от седем години и познавам плюсовете и минусите му. Привидната свобода в работата на програмистите коства нереална преценка за собствената значимост, нерядко психическо изтощение и разглезване, което се пренася в личния живот. Положителният аспект е, че светогледът се отваря и всичко вече изглежда възможно. А това често е единственото липсващо звено по пътя към успеха."

След края на официалната част, гостите на представянето имаха възможност да общуват неформално с автора, да вземат автограф от нея и да се снимат за спомен.

Снимки и автографи от Диана Петрова могат да бъдат получени и на 15 декември от 17:00 часа на Панаира на книгата в НДК, ет. 3, на щанд №313, Издателство Рива, където може да бъде закупен романът „Водната кула“.

Диана Петрова е автор на романи и приказки. Книгата й за деца Мъдри приказки” става бестселър и е последвана от още две – Двойната планета”, първата книга с приказки за осиновени у нас и Приказки за цялото семейство”, която спечели награда Бисерче вълшебно”. Дебютният й роман Ана” е последван от Синестезия”, който попадна в десятката на конкурса на Сиела за нов български роман. С Лилит”, която е в задължителния списък с литература в СУ, и Деветте кръга” тя навлезе в полето на еротичната литература. "Водната кула" спечели номинация на конкурс Развитие” за 2018 г.

EspressoNews