Дни на отворените врати в общините от София област

1592 преглеждания

В продължение на следващите два месеца, г-жа Иванова ще се срещне с жителите на всяка една от 22-те общини на място. Целта на посещенията е да се даде възможност и да бъдат максимално улеснени хората в Софийска област да поставят проблемите, чието решаване е от компетенциите и правомощията на Областната администрация.

Предстои изготвянето на график за приемните дни, който ще бъде публикуван на интернет страницата на Областната администрация.
Паралелно с това в Областната администрация на Софийска област ще бъдат организирани и дни на отворените врати за граждани, които искат да се запознаят отвътре с работния процес и със спецификата на дейност на експертите в Областната администрация на Софийска област или да им зададат конкретни въпроси за всичко, което ги интересува. Очаква се в дните на отворените врати администрацията да бъде посетена и от ученици и студенти по специалност Публична или Бизнес администрация, за които държавната администрация представлява интерес.

В подкрепа на инициативата за общодостъпна и близка администрация, през месец април ще се проведе открито заседание на постоянно действащата Комисия по образование, култура, вероизповедание, спорт, читалищна дейност и медии.

През последната една година Областната администрация организира и участва в редица събития, чиято цел е да подобрят сътрудничеството между държавната, местната власт и бизнеса в различни сфери, сред които кандидатстване по европейски програми, предоставяне на социални услуги, сътрудничество в сферата на културата, туризма, образованието, сигурността, превенцията при бедствени и кризисни ситуации и други.

Поредицата от инициативи e свързанa с политиката на ръководството на Софийска област, администрацията да работи прозрачно и да бъде отворена за сътрудничество, като оказва подкрепа както към Общинските администрации, така и към хората и бизнеса по места.

Източник: Областна администрация Софийска област

Тагове