Доника Ризова, автор и водещ на „Медиите ON AIR”, за втора година ще бъде член на журито на проекта „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България”

2446 преглеждания

Доника Ризова ще бъде част от журито на социалния проект „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България” за втора поредна година. През миналата година, Доника Ризова, автор и водещ на „Медиите ON AIR” и КСО мениджър на национална телевизия Bulgaria ON AIR, проверяваше разработките на младите журналисти, заедно с Максим Майер и Ива Дойчинова, като им даваше ценни съвети от практиката и ги насочваше в правилната посока за развитие.

За участието си през тази година в „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България”, Доника Ризова сподели - „За мен е чест, че отново съм част от този вдъхновяващ проект. Изключителна привилегия е, че мога да се докосна до таланта и енергията на младите хора участници в конкурса. Вярвам,че подобни инициативи са правилният път към изграждане на общност от знаещи, можещи и отговорни млади хора. Гаранция, че в професията ще влизат все повече мотивирани и социално чувствителни млади хора."

Доника Ризова има две магистратури  към СУ „Св.Климент Охридски“- езиково обучение и връзки с обществеността. Започва кариерата си като репортер в Българското Национално Дарик Радио и по-късно става главен редактор, отговарящ за развитието на радиото в Северозападна България.

Тя е носител на наградата "Златното перо" на СБЖ за 2011-2012 година в раздел "Електронни медии-телевизия" за предаването "Медиите ON AIR".  През 2016 г. предаването спечели награда за усилието да анализира тревожни тенденции и явления в българския медиен живот от медийния фестивал „Българската Европа“ в Русе.

През 2014 година бе сред номинираните журналисти за наградата "Заедно" на Фондация "Работилница за граждански инициативи", а през 2016 год. Предаването бе сред номинираните за наградите за тв журналистика „Свети Влас“.

Проектът "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" се осъществява под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел  и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, TBI InfoИнтегралОСКАР-ЕЛSamsoniteБигла 3Go4Raw.

 

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

 

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс