Драгоман, Годеч, Сливница, Божурище, Своге и Костинброд ще се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“ 2017

1828 преглеждания

Почистването стартира в 09:00 ч

Общините на запад от София ще се включат в тазгодишното издание на кампанията „Да изчистим България заедно“. Инициативата на bTV Media Group ще се проведе на 16 септември 2017 г., /събота/ в цялата страна.  Почистването на териториите на общините Драгоман, Годеч, Сливница, Божурище, Своге и Костинброд ще стартира в 09:00 ч., като на всички желаещи да се включат в инициативата ще бъдат осигурени ръкавици и чували.

В Драгоман доброволците се събират пред сградата на общината, след което ще отидат към определените за почистване места. Допълнителна информация може да бъде получена от Иван Божилов - младши експерт "Екология и транспорт", тел. 0879103459.

В Годеч ще бъдат почистени парк ,,Додовица”, паркът на ул. ,,Теменуга” № 1 /срещу старата фурна/, ул. ,,Зли дол”, дерето зад СУ ,,Проф. д-р Асен Златаров” и игрището. Изходната точка е площадът пред общината. Допълнителна информация може да бъде получена от Емилия Николова, еколог при Община Годеч на телефон 0729 98051.

Общинската администрация на Сливница кани доброволците да се съберат пред сградата на общината, като те ще получат специално подготвени тениски с логото на кампанията и общината.

В Божурище, имащите желание доброволци да се включат в отбор с администрацията, ще бъдат очаквани пред сградата на общината, за да се тръгне към площите, които предварително ще бъдат зададени.

В Своге, всички доброволци е необходимо да заявят своето желание за участие в общинска администрация Своге, ул. „Александър Стамболийски” №7, стая „Екология“ и да посочат местата, които ще почистват. Телефон за връзка относно провеждането на кампанията на територията на Община Своге – 0726/85-27 – Нина Петрова – мл. експерт „Екология“. Ще бъдат почистени еко пътека „Трите бора”, градския стадион и дигата на река Искър, товарна гара град Своге, кв. Зли дол, тротоари, градинки и междублокови пространства.

В Костинброд бъдат открити пунктове за раздаване на материали и събиране на боклуците. Дежурният телефон в общинска администрация на град Костинброд за деня на почистването e: 0721/ 168 701.

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

В България кампанията се провежда за седма поредна година и организаторите от Министерството на околната среда и водите, bTV Media Group, неправителствени организации и други институции, призовават всички ние, да станем част от най-масовото почистване.

„Играем чисто. България е един отбор!” е мотото, зад което всички партньори на „Да изчистим България заедно" застават през 2017 г. Тази година инициативата ще има състезателен елемент, а денят на голямото почистване - 16 септември, бележи не финала, а началото на кампанията. Всеки може да бъде отбор – семейство, детска градина, училище, компания, или дори цяла административна област на България. Целта е да бъдат отбелязани най-много зелени точки на картата на кампанията! Всяко изчистено и маркирано място на 16 септември се брои за точка. Всяка добра практика, споделена на картата след това, също носи актив на състезателите.

EspressoNews

*Снимка: bTV