Драгоман представи туристическия си потенциал на среща с министър Ангелкова

1771 преглеждания

На срещата присъстваха и кметовете на Костинброд, Сливница, Божурище и Годеч

Емилия Милушева, заместник кмет на община Драгоман представи Oбщината и нейния туристически потенциал по време на проведената на 11 февруари 2019 г., в Костинброд среща. Както ЕspressoNews вече писа, срещата бе посветена на развитието на туризма в региона на запад от София, като в работата и участваха министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на общинската администрация на общините Костинброд, Божурище, Сливница, Драгоман и Годеч. Възможността за създаване на обособени туристически райони, позволява  разработването на регионални туристически продукти и оптимизацията на дейностите по маркетинг и реклама е регламентирана в Закона за туризма през 2013 г., когато бе създадена глава трета „Туристическо райониране“. 

Обединяване на усилията за реализацията на туристически продукти, маршрути и популяризиране на различни обекти, на които са изключително богати петте общини бе в основата на дискусията, а наред с това и нуждата да бъде учреден туристически регион на запад от София, който да поеме общата им популяризация, комуникация и привличане на туристи. 

От Община Драгоман представиха амбициозната програма за работа в туризма, която включва развитието на туристически дестинации, организация на мащабни събития, подобряване на туристическата инфраструктура и използване на природния, културен и исторически потенциал за това Драгоман да стане желано място за поклоннически, планински, исторически и културен туризъм, както и желано място за почивка, отдих и спорт на километри от София. 

От Общината оценяват положително възможността за интегриране на усилията с колегите в региона и споделяне на вече значителния опит при създаването на туристически продукти и тяхното популяризиране, както и при създаването на проекти за подобряване на инфраструктурата, състоянието на туристическите обекти и достъпа до тях и превръщането им в желана дестинация за посещения на хиляди туристи през година. 

Мария Маркова