Драгоман участва в събрание за учредяване на Организацията за управление на Софийски туристически район

881 преглеждания

Събитието се проведе на 19 февруари

Регионален исторически музей София бе домакин на събрание на Учредителния комитет за учредяване на Организацията за управление на Софийски туристически район.
 
На събитието, което се проведена 19 февруари, присъства и кметът на община Драгоман Андрей Иванов. Пред своите колеги той заяви, че туристическото райониране е възможност за развитие на конкурентноспособен туризъм, съобразен с териториалните специфики и особености на района, като община Драгоман е една от първите учредители на този комитет. В учредяването на Организацията за управление на Софийски туристически район до момента участват пет туристически сдружения и девет общини.
 
Припомняме, че Община Драгоман представи Oбщината и нейния туристически потенциал по време на проведената на 11 февруари 2019 г., в Костинброд среща, която бе посветена на развитието на туризма в региона на запад от София. В срещата участваха министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на общинската администрация на общините Костинброд, Божурище, Сливница, Драгоман и Годеч. 
 
Обединяване на усилията за реализацията на туристически продукти, маршрути и популяризиране на различни обекти, на които са изключително богати петте общини бе в основата на дискусията, а наред с това и нуждата да бъде учреден туристически регион на запад от София, който да поеме общата им популяризация, комуникация и привличане на туристи. 
 
EspressoNews