Ева Майдел: „Подкрепям Работилницата, защото вярвам, че допринася за кауза, на която съм се посветила.”

6692 преглеждания

Евродепутатът е патрон на четвъртото издание на „Работилница за репортери“

За трета поредна година, един от най-успешните български евродепутати - Ева Майдел, ще подкрепи ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери“. Тя ще бъде патрон на  четвъртото издание на ученическата надпревара, която регионалният новинарски портал EspressoNews.bg организира за учениците от 9 до 12 в училища от западна България.

„Подкрепям Работилницата, защото вярвам, че допринася за кауза, на която съм посветила работата си - да направим България по-проспериращо и по-добро място за нас.”, споделя Ева Майдел в своето видеообръщение към участниците в тазгодишното издание на конкурса.

Ева Майдел е един от най-активните евродепутати с приоритети образование, технологии и предприемачество. Последното и постижения като евродепутат е гласуваният на 14 февруари 2019 г. Регламент за презграничните плащания, с който се намаляват драстично таксите в евро до нивото на таксите за вътрешни преводи. Г-жа Майдел бе докладчик и главен преговарящ за реализацията на тази инициатива, с която се премахва един двоен стандарт в евросъюза. Решението, което ще влезе в сила от декември месец тази година, е особено важно за българските граждани и бизнес, който ще плаща същите такси, каквито са валидни в еврозоната.

В богатата визитка на Ева Майдел влизат редица признания и награди, сред които  „Най-добър млад евродепутат“ в категорията „Най-добър новодошъл депутат” - 2015 г. През 2016 г. списание „Парламент” и присъжда за втори път това отличие, в категория „Нови технологии” за принос към работата на Европейския парламент. През 2015 г. е включена в списъка със 100 най-влиятелни личности от Централна и Източна Европа на Financial Times. През 2016 г. Ева Майдел става част от селекцията 30 under 30 Europe на Forbes и е единствената директно избрана от гражданите за включване в списъка на Politico с 40-те най-влиятелни евродепутати. Отново през 2016 г. е отличена от списание Computerworld за съществен принос в развитието на дигиталните умения и предприемачеството. През 2017 г. българският евродепутат стана първата жена избрана за председател на Международното европейско движение. Движението обединява неправителствени организации, синдикати, бизнес формации, политически партии и местна власт с проевропейска ориентация от 39 държави и има повече от 70 години история. Ева Майдел е носител и на почетния знак "Добрият пример 2017" на EspressoNews.bg за своята активна, успешна и ефективна работа в Европейския парламент и приноса за България, е и почетния знак „Добрият пример 2017” на EspressoNews, връчен ѝ за нейната всеотдайна помощ в подкрепа на младежкия талант и развитието на региона на запад от София.

В обществената си дейност тя подкрепя каузите „Българското хоро в Брюксел“, „Моята мечта за България“, „Научи ме да умея“ и др., с които демонстрира своята пряка ангажираност към българските традиции и бъдещия просперитет и успешна реализация на младите и предприемчиви българи и превръщането на страната ни в една модерна и уважавана държава, член на Европейския съюз.

Като патрон на „Работилница за репортери“ и през тази година г-жа Ева Майдел ще покани двама от участниците да посети Европейския парламент. През миналата година нейни гости бяха Ани Павлова, ученичка от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Теодора Александрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, гр. Враца - победители в „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, а през 2017 г. победителят в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България”, Симеон Симеонов - ученик от СУ „Проф. д-р Асен Златаров” в град Годеч и класирания на второ място Ивайло Ивайлов - ученик от СУ „Летец Христо Топракчиев” в Божурище.

Темата на „Работилница за репортери 2019“ е „Пътят към дома“, като в тазгодишното издание на надпреварата ще се включат ученици от средните училища в 11 общини на страната - Банкя, Благоевград, Божурище, Ботевград, Враца, Годеч, Драгоман, Костинброд, Мездра, Своге и Сливница.

EspressoNews