Една седмица ще продължат събитията за празника на Костинброд

1002 преглеждания

Градът празнува в деня на Вяра, Надежда, Любов и София

В понеделник започват събитията от едноседмичната програма, с които Община Костинброд ще отбележи своя празник - деня на Св. мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София.

От местното ръководство предлагат културни, спортни, музикални и дискусионни форуми, които жителите и гостите на града ще могат да посетят.

На 11 септември от 18.00 ч. в ритуалната зала на НЧ "Иван Вазов" ще бъде открита изложбата на художника Денислав Тодоров.

От 20.00 ч. на 12 септември желязната сцена на площад Иван Вазов в Костинброд ще бъде домакин на лятна кинопрожекция. Посетителите ще могат да гледат българската комедия "Корави старчета".

На 13 септември от 19.00 ч. ще се състои пресконференция за туристическото бъдеще на църквата "Св. Петка" в с. Богьовци. Събитието ще бъде в малкия салон на НЧ "Иван Вазов".

Отново в малкия салон на читалището, на следващия ден от 19.00 ч. ще бъде открита фотоизложбата "Авто Ретро Рали България".

На 15 септември в големия салон на НЧ "Иван Вазов" ще бъде представен фолклорния спектакъл "Осмото чудо", с участието на ансамбъл "Българе" и деца от ДЦРДУ, чиийто автор е Христо Димитров. Началният час е 19.00 ч.

Спортът завладява празничната програма на 16 септември, когато в 10.00 ч. на стадион "Белица" ще започнат турнири по футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, шах. От 19.00 ч. вечерта пък, звездите на българския цирк ще бъдат представени от Драго Драганов на централния площад на Костинброд.

В празничния ден - 17 септември празничната програма включва отново спортен празник на стадион "Белица", чийто начален час е 10.00 ч. От 11.00 ч.  започва детският спектакъл на куклен театър - Ямбол "Румето и старият лъв", който ще се играе в големия салон на НЧ "Иван Вазов", а от 17.00 ч. е официалното откриване на крайречната алея срещу храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в Първи район на Костинброд.

Вечерта е посветена на музиката. В 19.00 ч. на централния площад започва концертът на рокаджиите от "Легендите".

Концерти ще има и на 18 септември - на попфолк изпълнителките Алисия и Ванеса, които ще излязат на сцената на площада отново в 19.00 ч.

EspressoNews