Екстремни изживявания за всички с "Приключенски многобой - Ботевград 2017"

1684 преглеждания

Община Ботевград с отворено събитие на крепост „Боженишки Урвич”

"Приключенски многобой - Ботевград 2017" ще се състои във и около средновековна крепост „Боженишки Урвич”, намираща се край с. Боженица, Софийска област. Отвореното събитието ще се проведе на 22 октомври 2017 г. (неделя) и предназначено за всички почитатели на високия адреналин и времето, прекарано сред природата.

Организатор е община Ботевград, а целта на инициативата е по атрактивен начин да се заинтригуват жители и гости на общината, и по-специално децата, към активен спорт и забавления на открито, както и да се покаже красотата и културната история на района, възможностите за отдих и туризъм.

Сред екстремните предизвикателства, очакващи желаещите да се включат в състезателната част, ще са катерене и спускане по скални отвеси под крепостта „Боженишки Урвич”, проникване в пещера, задачи с ориентиране и логика, умения за стрелба с лък. По-лежерно настроените посетители, ще могат да се забавляват с музикални изненади и допълнителни игри и развлечения на поляната под крепостта, да се изкачат по алеята до хълма, за да се насладят на удивителните панорамни гледки и да посетят скалния параклис, разположен на най-високото място в пределите на крепостта.

Водещ на събитието ще е певецът и радиоводещ Теодор Койчинов – Тео. А освен ден, изпълнен с адреналин и приятни емоции, организаторите обещават и екстремен подарък за 5-ма късметлии – ваучер за моторен полет с паратрайк!

Входът за събитието е свободен, всички забавления и атракции са безплатни. 

Скоро ще станат ясни и начините, по които желаещите да участват ще могат да се регистрират.

EspressoNews