Жертвите от тежката автобусна катастрофа край Своге вече са двайсет

1145 преглеждания

Пострадала при инцидента жена е починала в „Пирогов”

Двайсет станаха жертвите на жестоката автобусна катастрофата край Своге, която стана на 25 август. Въпреки усилията на медиците от „Пирогов“, още една от пострадалите жени при инцидента е починала заради изключително тежките си травми.

Само преди три дни, в болница „Света Анна“ почина 61-годишен мъж, който беше 19-ата жертва на тежката катастрофа.

Тежкият инцидент стана на 25 август, когато автобус със самодейци излезе от пътя и след над 20-метров полет падна върху асфалтова площадка под нивото на пътното платно.

Разследването на причините за катастрофата продължава. Единственият обвиняем до момента е шофьорът на автобуса Григор Григоров. Той получи безпрецедентна подкрепа от съгражданите си от Божурище и българската общественост, тъй като се ползва с доверието на дългогодишните си клиенти от региона и има репутация на отговорен и внимателен професионалист.

Към днешна дата фаталният участък е преасфалтиран, тъй като именно хлъзгавата настилка, лошото качество на мантинелите и липсата на отводняване са вероятни причини водачът да не успее да овладее автобуса. Завоят на входа на Своге е място с голяма концентрация на пътни инциденти.

EspressoNews