За първи път тази година ще се проведат наградите за Employer Branding

1155 преглеждания

Официалната церемония по награждаването ще е на 19 януари 2018 г.

Първите награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на Работодателския бранд ще се проведат този месец. Те са фокусирани върху иновациите в управлението на талантите и новите успешни стратегии в HR. Компаниите в България влизат в битка за титлата "Успешен работодател” до 15 януари 2018 г.

Официалната церемония по награждаването ще е на 19 януари 2018 г. Отличията ще бъдат връчени в присъствието на професионалисти, официални гости, медии и жури.

Внимателно подбраните членове на журито гарантират безпристрастното оценяване на кандидатите.

Как служителите усещат позиционирането на бранда на своя работодател е все по-важно и съвсем естествено талантите са все по-критични към успеха или неуспеха на бизнеса, на който са се посветили. Водещите компании осъзнават значението си за привличане и ангажиране на хората. Те знаят, че трябва да осигурят растеж. Те са наясно, че създаването на положителна нагласа сред служителите към марката, за която работят изисква същата степен на фокус, грижа и допълнителни усилия, която отдавна се прилага при ефективното управление на различни утвърдени брандове - продукти или услуги. С нарастването на огромния интерес към брандинга на работодателите в световен мащаб тези награди вече се случват и у нас.

Първото издание е в ход и кандидатстването продължава до 15 януари 2018 г. на адрес - https://talents.b2bmedia.bg.

Основните категории в конкурса включват:

Employer Brand Leader of the Year 

Награда за лидери в компанията, които успешно са допринесли за връзката между лидерството и изпълнението на HR стратегиите и проектите за привличане и управление на таланти.


Employer Branding PR Campaign
Награда за реализирана кампания, в която чрез средствата на ПР са били постигнати цели за повишаване имиджа на работодателската марка и за привличане и управление на таланти.

Employer Branding Video
Награда за видео, което промотира работодателския бранд или комуникира стратегии и кампании на бизнеса, свързани с постигане на HR целите на компанията.


Employer Branding Innovation
Иновативни подходи, които са дали положителен резултат за изпълнение на стратегиите по отношение налагането на работодателската марка и привличането и задържането на таланти.


Employer Branding Idea
Идея, която ще подпомогне компанията в изпълнението на нейните стратегически HR и employer branding цели. (Възможно е все още да не е реализирана)


Employer Branding Project
Реализирани проекти със стратегически подход към employer branding и с перспектива за успешно привличане, управление и задържане на таланти.


Innovation in Talent Management
Иновативни подходи към управлението на талантите.

Innovation in Talent Education
Иновативни подходи към обучението на талантите.


Employer of the Year
Компания, която е успяла да реализира повече от един проект и е разработил цялостна стратегия за employer branding с перспектива за успешно привличане, управление и задържане на таланти.


HR Strategy of the Year
Награда за HR-стратегии, които определят успешното развитие на компанията в условията на съвременната бизнес среда.

HR Technology of the Year

Награда за технологии, които донасят повече ефективност и осигуряват софтуерни решения за автоматизиране на процесите в контекста на управлението на талантите и успешното администриране.

Ще бъдат определени и носителите на няколко специални награди:

Team Lead of the Year

Excellence in Coaching 

Emerging Leader

Excellence in Office Space 

Employer Branding Network

EspressoNews