За ремонти и освежаване използва летните месеци Община Костинброд

1741 преглеждания

Подобрена е градската среда на редица места

Цялостната програма за подобряване на средата на живеене в община Костинброд е в ход, а местната администрация се възползва максимално от летните месеци, за да обнови инфраструктурата и да създаде нови паркове и детски площадки, както и да ремонтира важни за обществения живот сгради.

В Първи район в град Костинброд е напълно преасфалтирана улица „Янтра“, а движението на пешеходците, сред които и децата от ДГ "Пролет", е улеснено от новоизградените тротоари. Рехабилитирана е още улица „Герена“ срещу началната сграда на Първо ОУ „Васил Левски“, като освен цялостно асфалтиране, там е монтирана беседка, с която е обособена зона за отдих. Община Костинброд закупи от частни лица имота между детската площадка в Първи район и паметника, като плановете са там да бъдат поставени пейки и да бъдат засадени дръвчета. Лед осветление е поставено на улица „Крайбрежна“ и на новото Т-образно кръстовище в местността „Червиляка“, на което нови видеокамери следят трафика на входа и изхода на града за селата Голяновци и Драговищица.

Във Втори район /централната-градска част/ предстои да се изгради място за почивка на ул.“Васил Левски“ зад пощата. Градинката, която носи името „А1“, вече е почистена, подравнена и осветена. Там скоро ще бъдат поставени пейки, а около алеята - да бъдат засадени дръвчета. Обновен е и старият стадион в квартал „Захари Стоянов“. Спортното съоръжение очаква да посрещне играещи деца и трениращи отбори. То има нова трева и осветление, повдигната е и дигата на стадиона. Поставено е и ново осветление в параклис „Св. Св. Константин и Елена“. Скоро предстои и изграждането на още една детска площадка в квартала. Новото съоръжение за деца ще се намира на улица „Бели брези“.

В квартал Маслово през септември ще отвори врати обновената сграда на II-ро ОУ „Васил Левски“, където беше реализиран проект за енергийна ефективност. Ремонтните дейности приключват през месец август и на първия учебен ден ще посрещне учениците в по-топли и приветливи стаи.  В квартал Маслово има вече обособени места за отдих и спорт. Това са общински язовир „Маслово“ и стадион „Бенковски“, като и на двете места предстои да бъдат засадени нови дръвчета.

В село Голяновци беше монтирана още една нова детска площадка. Тя се намира в двора на филиала на ДГ „Пролет“. В село Драговищица, детска градина „Детелина“ също ще има нова детска площадка в двора си. Селото има нов площад, изцяло е ремонтирано и НЧ „Г.С.Раковски“. Село Петърч, посреща своите жители и гости с ремонтиран площад. Предстои обособяването на място за отдих и малък парк. Под сградата на кметство ще бъдат изградени фитнес на открито и място за почивка. Детска градина „Виолина“ в община Костинброд ще се сдобие с няколко детски съоръжения в двора си. В село Бучин проход продължава подмятана на част от водопровода, а в село Богьовци е в ход реконструкцията на храм „Св. Петка“.

EspressoNews