За шеста поредна година Миланово стана домакин на събора „Хоро се вие, песен се пее“

1892 преглеждания

Участие взеха 28 състава

Фолклорният събор „Хоро се вие, песен се пее“ изпълни с незабравими емоции жители и гости на община Своге в съботния ден. Фестивалът се провежда за шести път, а негов домакин е село Миланово. Организатори са Община Своге и Народно читалище „Пробуда 1927″.

В мащабното мероприятие взеха участие 28 състава от над 20 населени места от Своге и съседни общини – селата Миланово, Церово, Лакатник, Зимевица, Владо Тричков, Ресилово, Буковец, Игнатица, Челопек, Власия, Борован, градовете Своге, Пордин, Лом, Велико Търново и други.

На площада, под дебелата сянка на дърветата и импровизираната сцена, се събраха стотици свогенци и гости, за да станат свидетели на уникалното по рода си дефиле, по време на което всички участници преминаха в традиционни носии през площада на село Миланово. 

Приветствие отправи заместник-кметът на Община Своге Нина Копрнджийска, която поздрави присъстващите от името на кмета на общината Емил Иванов и пожела превърналия се вече в традиция фестивал още дълги години да събира малки и големи в центъра на Миланово.

EspressoNews