Задава се четвъртото издание на „Окни, па тропни!“

1569 преглеждания

Фолклорният фестивал ще се проведе на 15 септември

Село Пролеша ще бъде домакин на четвъртото издание на фолклорния фестивал „Окни, па тропни!“. Той ще се проведе на 15 септември и е с начален час 11:00 ч. Организатори са НЧ „Светлина 1924“, кметство Пролеша и Община Божурище.

Според регламента, всяка творческа група ще представи своя репертоар от 2 хора или песни с максимална обща продължителност до 6 минути. Едното изпълнение трябва да бъде от Шопска етнографска област. Облеклото е по преценка на участниците, но организаторите споделят, че биха се радвали изпълнителите да бъдат с български носии.

Фестивалът няма конкурсен характер, не се изисква такса за участие и не са поставени ограничения за възрастта любителите на фолклора, които ще се включат.

Музикалния съпровод може да бъде с жива музика, CD или на USB флаш памет. Всяка група ще получи Грамота за участие, придружена със символа на фестивала.

Организаторите си запазват правото да видеофилмират и фотозаснемат изпълненията на участниците в конкурса с цел създаване на архив на мероприятието, като същите няма да бъдат използвани с търговска цел, с което да се наруши Закона за авторското право и сродните му права, подчертават те.

Уточнява се още, че пътните разходи ще са за сметка на участниците, а седмица преди фестивала ръководителите на групите ще бъдат уведомени за реда на представяне в концертната програмата.

EspressoNews

Снимка: Архив