Започва приемът на документи за отпускане на целеви помощи за отопление

1725 преглеждания

От днес започва приемането на декларации за отпускане на целеви енергийни помощи за отопление. Документите се приемат в дирекциите „Социално подпомагане“, като това вече може да става и по настоящ адрес.

Кампанията ще продължи до 31 октомври 2017 г., съобщават от Агенцията за социално подпомагане и допълват, че увеличеният размер на пенсиите и на месечните помощи за деца с трайно увреждане няма да се отрази при определяне на диференцирания минимален доход за достъп до този вид помощ.

Предвижда се също промяна и в начина на изплащане на целевата помощ при отопление с централно топлоподаване, като тя ще се предоставя на правоимащите лица в пари, а не на съответните топлофикационни дружества, както бе досега.

217 635 бяха лицата и семействата, подпомогнати с целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2016/2017 г., отчитат от Агенцията Размерът на помощта бе 72,46 лева месечно или общо за петте месеца на отоплителния сезон 362,30 лева. Изплатената сума за миналия отоплителен сезон е в размер на 77 434 792 лева.  

EspressoNews