Започва ремонтът на участъка от пътя Своге-София, където стана тежкият пътен инцидент

1141 преглеждания

До момента това беше невъзможно поради процесуално-следствените действия

Днес започва ремонтът на участъка от пътя Своге – София, където стана тежкият пътен инцидент, при който загинаха 17 души.

Отсечката първо ще се фрезова, а след това ще се преасфалтира. Досега предприемането на ремонтни дейности беше невъзможно поради извършваните процесуално-следствени работи, уточняват от Агенция „Пътна инфраструктура“.

В останалите участъци, на които има констатирани дефекти, до момента Сдружение „Трейс Своге“ е извършило ремонти. Изкърпени са  всички дупки и неравности от км 23+000 до км 52+000. Това е участъкът малко след тунел "Елисейна" до град  Своге. Ремонтирани са и две пропадания при км 71+000 - след разклона за село Ромча,  и при км 73+000 - в Искърскотото дефиле.

Вчера и днес служители на ОПУ - София  са направили оглед на всички пътни знаци  и където е било необходимо е премахната избуялата от дъждовете растителност за осигуряване на по-добра видимост за шофьорите, допълват още от Пътната агенция.

В днешния ден движението в участъка ще се осъществява в едната лента, а утре - 4 септември 2018 г. ще бъде напълно спряно.

EspressoNews