Започва събиране на стари електроуреди в Драгоман

1279 преглеждания

Вижте къде и до кога

Община Драгоман стартира кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, информират от местната администрация на официалния си сайт.

Битовата техника ще се събира в гаража на oбщина Драгоман до края на месец април.

Желаещите да предадат ненужните електроуреди могат да се свържат за повече информация с Иван Божилов – младши експерт „Екология и транспорт“ на телефон: 0879 103 459.

Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване представлява отпадъчни материали, състоящи се от всякакви негодни за употреба или нежелани електрически и електронни уреди.

Десетки хиляди тона електрическо и електронно оборудване излиза от употреба всяка година в България. Тези отпадъци се генерират от промишления, търговския и частния сектор и включват електрозахранващо оборудване, електрически инструменти, домакински електроуреди, битова електроника, телефони и компютърна техника.

Необработените отпадъци от излезлите от употреба електрически уреди и електронна техника и тяхното безразборно изхвърляне причинява вреди на околната среда и оказват негативно влияние върху здравето на хората, прониквайки в почвата и водите. Материалите от които са изградени ИУЕЕО се разграждат трудно и бавно в околната среда.

Рециклирането на електронните изделия е начин за опазване на ценните природни ресурси.

EspressoNews