Започна приемът на заявки за участие в конкурса „Парад на детската песен“ 2018

1980 преглеждания

Вижте подробностите

Започна приемът на заявки за участие в деветия ежегоден музикален конкурс „Парад на детската песен“. Събитието се организира от Община Костинброд, НЧ „Иван Вазов-1947“ и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Конкурсът е подкрепен от Съюза на българските композитори.

Парадът на детската забавна песен ще се проведе на 15 декември в Костинброд. Той има за цел да издирва и подкрепя талантливи музикални изпълнители на възраст от 3 до 16 години и да популяризира творческите им постижения.

Организаторите си поставят още и задачата да мотивират младите изпълнители за сценични изяви пред публика, както и да превърнат “Парада на детската песен” в любимо място за срещи и творчески контакти на деца, занимаващи се с музика и на техните музикални педагози.

Според регламента, в “Парад на забавната детска песен” могат да участват деца от детски градини, училища и музикални формации към читалища или друг вид организация или сдружения в сферата на културата от община Костинброд и Софийска област. Право на участие имат също индивидуални изпълнители – до 4 (четири) от всяка възрастова група от едно училище, детска градина или музикална формация; вокални формации (групи) – по 2 (двама) за всяка възрастова група  от едно училище, детска градина или музикална формация.

Конкурсът ще протече в следните възрастови категории:

I група – от 3 до 7 години;

II група – от I до IV клас;

III група – от V до VII клас.

Участниците имат право да изпълнят по две песни в рамките на общо до 5 (пет) минути, а професионалното жури ще оценява техните вярна интонация, художествена интерпретация и артистично представяне пред публика.

Младите таланти ще се състезават за първото място, както и за две специални награди –Голямата награда на Кмета на община Костинброд и Специална награда на съюза на българските композитори.

Журито, което ще има тежката задача да оценява участниците, е в състав: Андрей Дреников, Живко Колев и Димитър Гетов.

Заявките за участие се подават до 7 декември 2018 г. на email – ch.iv.vazov@abv.bg . След този срок заявки не се приемат.

Ясна е и програмата на събитието. То ще започне в 16:00 ч. с Изпълнения на заявените участници. В 17:30 е времето за оценки от страна на журито. В 18:00 ч. ще има забавни фокуси и илюзии, представени от “Magic Circus Artanes”. Парадът на детската забавна песен ще завърши с награждаване на победителите, което е предвидено около 18:30 часа.

Заявката за участие и пълния регламент на конкурса вижте ТУК.

EspressoNews