Започна реконструкцията на най-голямото читалище в Костинброд

991 преглеждания

НЧ „Иван Вазов-1947“ ще има изцяло нова

Започна реконструкцията на най-голямото читалище в Костинброд - НЧ „Иван Вазов-1947“. Дейностите, които ще се изпълнят по проекта са: Ремонт на покрив 1393.73 кв. м.; Мазилки и облицовки на стрехи и отвори; Монтаж на ламаринена обшивка по калкани; Монтаж на ламаринена пола по стрехи; Монтаж на нови улици и водостоци; Демонтаж и монтаж на прозорци, врати и капаци. Подменената дограма е с площ 138.60 кв. м.

„До момента помещенията на втория етаж на читалището, в които тренират и репетират много състави, са с мухъл по тавана и стените и падаща мазилка, поради влагата, която влиза от разрушената покривна изолация. Голяма част от дограмата, както и вратите на входовете на читалището са стари и амортизирани. Има счупени и разкривени дървени прозорци, отлепена покривна мушама, липсват улуци или съществуващите са тотално амортизирани.

Много скоро централният ни градски площад „Иван Вазов” и най-голямото ни читалище ще бъдат с нова - Европейска визия! А новостроящият се храм през есента ще започне да приема цялата община в своята света обител. Читалището е душата на града ни, площадът е лицето му, а черквата - сърцето! Ние ще имаме всичко това! Нашата задача е само да му се любуваме и пазим!“, споделят от Община Костинброд.

EspressoNews