Започна санирането на първия блок в Божурище, който ще бъде обновен по Националната програма за енергийна ефективност

2395 преглеждания

Стартираха строително-монтажните работи по санирането на първия за община Божурище блок, който ще бъде обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това съобщават от местната администрация на официалния сайт на ведомството.

На 18 август 2017 г., в сградата на община Божурище се състоя работна среща, на която присъстваха замeстник областните управители на Софийска област Галя Георгиева и Николай Николов, представителите на Инвеститорския контрол, Строителния надзор, както и техническият ръководител на обекта, председателят на сдружението на собствениците, управителят на фирмата-изпълнител.

Бяха проверени всички необходими документи и удостоверяването на изрядността им, бе подписан и Протокол № 2 за откриване на строителна площадка на обекта.

С това започва санирането на бл. „Албена“ в ж.к. „Жилища“ в Божурище.
„Пожелаваме си бл. „Албена“ да е първият от редица последващи санирани жилищни сгради, които да изглеждат европейски, да бъдат на първо място уютни и приветливи за живущите в тях, и разбира се, да подобрят не само облика на сградата, но и да улеснят живущите в битовите им сметки, вследствие на подобрената енергийната ефективност.“, заяви кметът на общината Георги Димов.

EspressoNews