Започна цялостното реновиране на площада в Костинброд

1911 преглеждания

На символичната първа копка присъстваха редица граждани и официални лица

„Ние всички заедно градим община Костинброд” – това заяви кметът Трайко Младенов от площад „Иван Вазов”, където даде старт на проекта „Благоустрояване и паркоустрояване на централен площад и паркинги в град Костинброд”.

Цялостния ремонт на градския площад е сред най-очакваните от местните. На символичната „първа копка”, с която започнаха сроително-ремонтните дейности, присъстваха кметът на Костинброд и неговият заместник Теодора Гогова, както и д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, неговият заместник Анна Радовска, общинските съветници Даниела Станкова, Клара Кръстанова, Живко Георгиев и Димитър Григоров. От името на фирмата изпълнител – „Стреза” ЕООД присъстваха Янко Шумков- управител и Борислав Христов – главен инженер.

Церемонията по първа копка започна с музикално изпълнение на Гергана Попгенова от Дневен център за работа с деца на улицата – Костинброд. По традиция бяха изпълнени и народни танци от прекрасните деца от ТС „Ритъмчета” към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1890”, гр. Костинброд.

Събитието продължи с приветствие от кмета Трайко Младенов, който в своята реч, заяви:

„Уважаеми граждани на община Костинброд, днес е изключително събитие за града и общината ни! Намираме се на централния ни площад, носещ името на патриарха на българската литература Иван Вазов.

На този площад през изминалите години градихме история! На този площад, ние за първи път направихме вечерна заря-проверка на 3 март с военно формирование 34 420! На този площад посрещаме хилядите гости на фолклорния ни фестивал „Шопски наниз”! На този площад се събираме да запалим коледната елха и да честваме Нова година заедно!

До броени дни се започва и реконструкцията на най-голямото ни читалище ”Иван Вазов-1947”, намиращо се на площад „Иван Вазов”, както и започваме доизграждането на храм „Св. Св. Константин и Елена”. А какво е най-важно за един град? Читалището – то е духът на града, площада – той е лицето на града и черквата – тя е сърцето на града!

Изказвам огромната си благодарност към общинска администрация-Костинброд, Общински съвет-Костинброд и към гражданите на община Костинброд, защото ние всички градим! Защото заедно сме силни, заедно можем повече, заедно ние можем да създадем историята на община Костинброд!

Заедно можем повече, по-силно, по-далеч, по-бързо да постигнем много хубави неща за града, за селата, за общината ни.”, завърши обръщението си кметът на Костинброд.

Събитието завърши със символична „първа копка”, а г-н Младенов връчи шампанско на багериста с пожелание за безаварийна и успешна работа.

EspressoNews