Затварят движението от Своге към София

1173 преглеждания

Ще бъдат взети проби от асфалта

Движението от Своге към София в участъка, на който стана трагичния инцидент на 25 август, ще бъде спряно днес. Ограничението важи за всички превозни средства във времето от 10:00 до около 18:00 часа, информират от МВР.

Причината за спирането на движението е, че предстои от Националната следствена служба да вземат проби от асфалта на мястото, с които да бъдат изготвени експертизите, нужни за разследването на тежката катастрофа.

В 10:00 аса ще бъде огледът на следователите, след който започва и вземането на проби от настилката.

Процедурите са със съкратени срокове, тъй като от АПИ са пожелали да асфалтират фаталния участък от трасето веднага, което би могло да заличи следите, информират от прокуратурата. Цялостният ремонт обаче ще почака, докато бъдат събрани всички, нужни на разследването сведения.

 Междувременно в ефира на btv заместник-кметът на Своге инж. Валентин Михайлов увери, че местната администрация няма нищо общо с мантинелата, поставена на пътя, каквито твърдения дойдоха от страна на АПИ по-рано. Михайлов беше категоричен, че Общината няма информация за предпазното съоръжение, както и че цялата документация на администрацията, която би могла да е от полза на разследването, е иззета. Заместник-кметът смята, че лесно може да се установи кой е поставил оградата, за което обаче на местно ниво няма информация.

Валентин Михайлов сподели и личните си впечатления от трагедията. Той е един от първите, които се притичат на помощ на пострадалите след инцидента. Описа видяното като „страшно“ и изрази надежда, всички отзовали се, да са помогнали по някакъв начин на хората.

EspressoNews