Защо не можем да се приспособим към природата, без да я унищожим, питат се в Община Драгоман

1950 преглеждания

Администрацията апелира да спре безразборното замърсяване

Пореден призив за опазване на околната среда отправи Община Драгоман към гражданите. С обръщение на официалния си сайт, местната администрация апелира да спре безразборното изхвърляне на отпадъци и образуването на нерегламентирани сметища.

Ето и целия текст на призива:

„Уважаеми съграждани,

Защо се получава така, че сякаш не можем да се приспособим към физическата природа, без да я унищожим? Това е въпросът, който си задаваме всички рано или късно. Отговорът може би се крие някъде дълбоко в нас и чака да бъде открит. Ние всички сме свидетели на промените в климата, не само в глобален мащаб, но и тук в нашата община, в която живеем. Всяко действие днес определя живота и бъдещето на децата ни утре! Опазването на околната среда е неразделна част от настоящето.

Обръщаме се с призив към вас, да не изхвърляте безразборно отпадъците си в околната среда, независимо от техния характер. Ако се чудите къде да го направите, се обърнете към нас - Общинската администрация гр. Драгоман за помощ и съдействие! Ние винаги сме отворени и ангажирани за разрешаването на всеки един проблем, касаещ опазването на нашата безценна природа.

„Бъди промяната, която искаш да видиш в света!“
Махатма Ганди (1869–1948)“, завършва съобщението.

EspressoNews