Заявления за гласоподавателите на територията на община Драгоман във връзка с предстоящите избори за Народно събрание

1036 преглеждания

Във връзка с предстоящите на 26.03.2017 г. избори за Народно събрание и образуваните и утвърдени 23 избирателни секции на територията на община Драгоман, от официалната интернет страница общината могат да бъдат свалени Заявление за отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък и Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес

 

Всеки избирател може да изиска отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък, допуснати спрямо него, с писмено заявление до кмета на общината/района/кметството/кметския наместник. Заявлението се подава и приема от съответната администрация най-късно седем дни преди изборния ден. Кметът или кметският наместник  разглежда заявлението в двудневен срок и се произнася с мотивирано решение, което обявява незабавно на публично място. Заинтересуваният избирател може да обжалва решението пред съответния административен  съд в двудневен срок от обявяването му. Съдът разглежда жалбата в открито заседание в двудневен срок с призоваване на жалбоподателя и кмета и постановява решение, което не подлежи на обжалване  и се обявява незабавно. Поправките в избирателния списък се обявяват незабавно и се отразяват в списъка, публикуван на интернет страницата на общината.

 

Заявленията за вписване в избирателния списък по настоящ адрес се подават не по-късно от 14 дни преди изборния ден пред органите по чл. 23, ал. 1 от ИК по настоящия адрес на избирателя.Със същото съдържание избирателите могат да подадат електронно заявление през интернет страницата на органите по чл.  23, ал. 1 от ИК. Органът по чл. 23, ал. 1 от ИК по настоящ адрес незабавно уведомява общинската администрация по постоянния адрес на избирателя и предава информация за подадените искания на ГД „ГРАО“ в МРРБ не по-късно от 12 дни преди изборния ден за автоматизирано включване на избирателя в избирателния списък по настоящ адрес и заличаването му от избирателния списък по постоянен адрес. След вписването на избирателя в избирателния списък по настоящ адрес не може да му се издава удостоверение за гласуване на друго място.

EspressoNews

 

Тагове