Иво Николаев - Busy за съвместната му песен със Стивън Ачикор, живота и музиката

1866 преглеждания

Иво Николаев, по – известен в рап средите като Busy, е на 24 години и е от град Божурище. Завършва  средното си образование в СУ „Летец Христо Топракчиев“.  След завършването си записва бакалавър - Бизнес Администрация в Нов български университет. В момента той работи като счетоводител и управлява няколко фирми. Въпреки ангажираността със счетоводство и заето ежедневие, той намира време и за неговата страст – хип-хопа.  От дете обича музиката, а от 1 година  се занимава с рап и вече има няколко завършени проекта. Първата му песен се казва "Say My Name ", а преди броени дни излезе съвместното  му парче " Bounce " с нигериецът Стивън Ачикор.

 

Защо Busy? От къде дойде идеята за този псевдоним?

Busy на английски означава „зает“. Аз се смятам за доста зает човек, защото освен с хип-хоп се занимавам и със странични дейности. Приятелите започнаха да се сърдят, защото все казвах, че съм зает и нямам време да излизам с тях . Оттам, сякаш на шега тръгна и този псевдоним.

 

Разкажи ни малко  за себе си. Как успяваш да съчетаваш рапирането с работата?

Аз съм разделен на две. Все пак съм зодия везни и обичам да балансирам, а за момента и ми се получава доста добре. Сутрин, когато съм в офиса и работя, тогава се появява Иво Николаев, а вечер, когато съм в студиото се появява Busy - готов да прави музика.

 

От къде дойде страстта към рапирането и как реши да се занимаваш с него?

Истината е, че аз винаги съм обичал и уважавал музиката и труда на изпълнителите . Един от близките ми приятели се занимава с хип-хоп и ме чу да рапирам, заслуша се в гласа ми и ми каза „Май е време да направиш нещо твое!“, и така тръгна всичко.

 

Как дойде идеята за общата ви песен “Bounce” с участника в X Factor Стивън Ачикор?

Ден след като аз бях закупил инструментала на „Bounce“,  Стивън го  чул в студиото на бийтмейкър-а и  по някаква случайност се спрял на него. Заговорили се и той му казал , че има желание да се включи в припева на парчето. Не след дълго се срещнахме в столично заведение и обсъдихме бъдещата ни съвместна работа.

 

С кого направихте записа и клипа на песента? Имаш ли си екип?

Записа е направен  в студио „Buster”, текста на парчето е мой, а музиката и аранжимента са на Стойчо Иванов – Стинки.

 

Колко песни имаш до момента?

Официално издадени и завършени песните са 5, до броени дни ще излезе новото ми парче „Няма не мога“.

Ти ли си пишеш текстовете?

Да, част от текстовете са породени от истински истории и случки от моя живот.

 

Да очакваме ли скоро ново парче от теб?

Да.

Споменах, че до дни излиза новото ми парче „Няма не мога“. Като тематика е пълна противоположност на парчето със Стивън. За мен хип-хопа няма рамки и смятам, че доста хора ще се припознаят в тази песен. Надявам се тя да ги амбицира и да повярват  в себе си и да знаят, че „Няма не мога“ !

Александра Джамалова