Инициатива „Не на наркотичните вещества“ в ЦОП - Драгоман

1087 преглеждания

Инициатива „Не на наркотичните вещества“ в ЦОП - Драгоман

Център за обществена подкрепа (ЦОП) - Драгоман, събра ученици, деца и социаллни работници на среща под надслов "Не на наркотичните вещества". Събитието се проведе в конферентната зала на СУ "Христо Ботев" на 16.02.2018 г., като освен ученици от средното училище, в него се включиха и деца, настанени в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи (ЦНСТДМ) - Драгоман.

Участниците бяха запознати с вредата, която нанасят различните видове наркотични вещества върху здравето и обществената реализация на хората, посочиха конкретни примери. Беше представена информация за това как се води борба срещу този модерен бич, както и какви са затрудненията при лечението на наркозависими. В активна дискусия, потърси решения и подходи за оказване на подкрепа на близки и приятели, попаднали под зависимост, както и значимостта на личния избор и необходимостта от информация, познание и добра обществена и социална среда, които да намалят риска и употребата на наркотични вещества. 

В края на срещата екипът на ЦОП - Драгоман предостави за всяко дете материали за дейността на Центъра, част от голямото семейство на „СОНИК СТАРТ“.

EspressoNews