Интеграл - консултант номер едно за образование в чужбина с международен опит в различни държави от Източна Европа

1560 преглеждания

Създадена пред 25 години като опит на млади българи да търсят възможности за образование в чужбина, днес Интеграл е утвърдена компания с международен консултантски опит в България, Румъния, Хърватия и Албания. Координатор е на международния проект Световно образование, който оперира от 2004 година с цел да предоставя актуална и навременна информация за кандидатите да се учат в Западна Европа и възможностите, които държавите от ЕС предоставят за европейци.

Световно образование оперира с екип от над 100 обучени професионални консултанти, които предоставят безплатни индивидуални консултации и подпомагат процеса на ориентация, информираност, избор и кандидатстване зад граница. Партньори на проекта са над 250 образователни институции за средно и висше образование, езикови центрове и обучителни организации от цял свят. За дългите години от своята дейност Интеграл успя да изгради един от най-ефективните консултантски модели, от който днес успешно се възползват десетки хиляди ученици, кандидат-студенти и техните семейства, които правят своя информиран избор за образование и кариера. Международният опит на консултантите на Интеграл им позволява да съчетаят най-добрите възможности от западните образователни системи с националните особености на образователните системи на всяка отделна страна, в която оперира проектът, както и с местните нагласи, традиции и достижения в образованието.

Интеграл е една от малкото консултантски компании в България и Централна и Източна Европа, която предлага на високо ниво услуги за всички учебни продукти в чужбина. Те обхващат целия образователен цикъл от ранноезиковото обучение, през програмите за средни училища и елитни колежи в чужбина, кандидатстване в най-престижните университети в света, магистърски програми, стажантски и програми за междукултурен обмен. Философия на компанията е да прилага индивидуален подход в избора на всеки кандидат, като подбере за него и му предложи най-адекватното и точно решение в зависимост от желанията, образователното ниво и знания.

От четири години проектът Световно образование покани за партньори и български университети. Компанията си партнира успешно и с всички елитни гимназии в страната, чиито възпитаници се нуждаят от информация и съвети при избора на своя образователен път и кариера.

Компанията се ръководи от принципите за пълен достъп на всички ученици до достиженията на националните и световни образователни системи, поради което е превърнала в своя социална отговорност идеята да подкрепя млади таланти, ученици в неравностойно положение и тези, които се стремят към усъвършенстване и развитие на потенциала си.

Специализиран фонд към Световно образование отпуска многобройни стипендии в различни образователни сфери, като лично компанията отпуска всяка година стипендия за езикова ваканция на дете в международен езиков център и безплатна лятна студентска програма на български студент в САЩ. Компанията подкрепя националния литературен конкурс за млади таланти в литературата „Млад писател“, а от тази година подкрепя и изключително интересния конкурс за Млад репортер, организиран от EspressoNews.

Със своята пряка консултантска дейност и социална политика Интеграл се стреми да поддържа своите дейности и капацитет близо до всички кандидати за образование в чужбина и да разширява възможностите на будните, талантливи и амбициозни ученици за изяви в страната и чужбина.

Всяка година на консултантите на Интеграл у нас и в чужбина се доверяват над 30 000 кандидати за обучение в различна възраст, значителна част от които правят своя избор и планират своето бъдеще и кариера!