Йоана Емилиан Данчева е победителят във финалния кръг на националната олимпиада по гражданско образование

2743 преглеждания

Йоана Емилиан Данчева, ученичка от 4 „Б“ клас на СОУ „Летец Христо Топракчиев“, е победител във финалния кръг на националната олимпиада по гражданско образование. С това си постижение, Йоана става първият лауреат на национална олимпиада в историята на училището.

Проектът „Преброй до десет“ е насочен към придобиване на умения от учениците за справяне с трудни ситуации. По време на неговата реализация се организират седмични срещи-тренинги, в които учениците, с помощта на своите бъдещи и настоящи учители, овлядават техники за самоконтрол, за намаляване на тревожността, напрежението и несигурността, което от своя страна влияе върху стабилизирането на тяхното емоционално състояние.

Ръководител на Йоана Данчева в  нейната подготовката  и представянето й на националната олимпиада  е г-жа Антоанета Миланова. Тя е и ръководител на проекта. Координатори са  г-жа Любомира Стоянова (възпитател), г-жа Силвия Ватрачка (педагогически съветник), Йоана Данчева (автор на проекта). В проекта участваха всички ученици от 4 „Б“ клас, разделени на 6 екипа: екип „Олимпийци“, екип „Драскулки“, екип „Мелодия“, екип „Киборг“, екип“Мисъл“, екип „Завет“. Участваха също така и много гости – г-жа Шосева (преподавател по изобразително изкуство в прогимназиален етап), г-н Деспотов (преподавател по ФВС), г-жа Манчева (преподавател по музика) и мед. сестра Лозанова.

В предварителното класиране, проектът на Йоана Данчева бе на второ място, само с половин точка след първенеца, но след блестящата й защита на 6 и 7 май 2016 г. в гр. Велико Търново, той категорично зае лидерството с голяма преднина пред останалите проекти.

Източник: Община Божурище