Йоанна Мантзуни от Божурище защити зелен колан със синя лента

1781 преглеждания

Тя стана най-малкия боец на таекуондо клуб „Один“ с такава степен

Йоанна Мантзуни от Божурище стана носител на 5 гуп - злен колан със синя лента. Възпитаничката на треньора Пенко Пенчев защити тази степен по време на изпита по таекуондо за технически степени, който се проведе 16 май в 79 СУ „Индира Ганди“, град София. С това свое постижение Йоанна стана най-малкия боец на таекуондо клуб „Один“ с такава висока степен. Освен Йоанна, зелен колан със синя лента защитиха още Каталина Йорданова и Михаил Иванов.

Изпитът за технически степени се проведе пред Грандмастер проф. Ким Унг Чол - 9 дан, вицепрезидент на международната федерация по Таекуон-До ITF и старши треньор на националния отбор по Таекуондо. На изпита общо 14 възпитаници на клуб „Один“ демонстрираха своите умения и защитиха нови по-високи степени в таекуондото.

„Искам да поздравя бойците за неуморната работа, родителите за търпението и директорката на училището за предоставената възможност да развиваме децата в добро, дисциплина и желание за оцеляване! Страхотно представяне на изпита! Предстои ни турнир в Ботевград на 2 и 3 юни, на който участие ще вземат 11 бойци и се надявам на достойно представяне. Имаме уменията и желанието, надявам се и късмета да е с нас. Успех деца!”, сподели треньора Пенко Пенчев.

EspressoNews