КАТ Годеч и РЗИ София област беседваха с учениците от НУ „Христо Ботев“ за безопасността на пътя

1651 преглеждания

Акция „Нека винаги следваме зеления светофар и спазваме пътните знаци“ се проведе в НУ „Христо Ботев“. Кампанията по безопасност на движението по пътищата се провежда съвместно между РЗИ София област и КАТ Годеч.

В двора на учебното заведение се проведе викторина, подготвена от г-н Емил Трифонов. Началникът на „Пътна полиция” към РУ – Годеч - Александър Ценков бе специален гост на събитието. Той даде старт на беседата, обяснявайки на най-малките ученици как да бъдат внимателни на пътя и да се движат безопасно.

„Освен колите на пътя, кои са другите участници на пътя?”, обърна се към малчуганите инспектор Ценков.

„Колите и камионите”, дадоха отговор те. „Къде трябва да пресичате”, продължи с въпросите младият полицай. „На пешеходните пътеки”, без да се замислят отсякоха учениците от всички класове.

Участниците в акцията показаха знания за пътните знаци, предварително монтирани в двора на училището. На събитието присъства и д-р Василка Алексиева от РЗИ-Софийска област.

„Ние оказваме методична помощ на педагогическия и здравния персонал на училищата в София област. Предоставяме здравно-информационни материали и активно подкрепяме часовете по БДП, които се провеждат във всяко учебно заведение”, обясни д-р Алексиева.

Източник: Актуален глас

Тагове