Калин Каменов поздрави социалните работници за професионалния им празник

2024 преглеждания

Икона на Свети Мина получи всяко звено от общинските институции, предоставящи социални услуги

Поздравителни адреси, по повод Световния ден на социалния работник - 19 март, връчи кметът на Враца Калин Каменов на служителите в общинските институции, предоставящи социални услуги. Всяко едно звено получи и икона на Свети Мина - покровител на дома и закрилник на семейството. Приветствие за празника получиха и работещите в дирекциите „Социално подпомагане“.

„Вие сте хората, които помагат на най-уязвимата част от нашето общество. Вашият неуморен труд, всеотдайност и професионализъм дават достоен живот“. В него се посочва още, че професията социален работник не е само база от знания или реализиране на определени политики, а кауза, която се подчинява на принципи и ценности.

„Всеки от Вас е част от едно семейство и само с общи усилия можем да постигнем положителна промяна. Благодаря Ви!“  - се пише още в поздравителния адрес.

Световният ден на социалния работник се отбелязва от 2007 г. през третия вторник на м. март по инициатива на Международната федерация на социалните работници в знак на признателност към приноса им за благото на световната общност.

Мотото на деня за 2019 г. е: „Насърчаване на човешките отношения“.

EspressoNews