Кампания „Засаждаме бъдеще” дава възможност на хиляди деца да засадят и отгледат свое собствено дърво

2654 преглеждания

В рамките на инициативата ще бъдат подарени 10 000 дървета

Стартиртира кампанията „Засаждаме бъдеще“, която се провежда като лесна и приятна за децата игра. „Засаждаме бъдеще“ е съвместен проект на „КОГАТО СТАНЕМ 100 000 - ЩЕ ПОСАДИМ ГОРА“ и Daikin, който дава възможност на 200 училища, детски градини, групи от деца да спечелят 4000 дървета и 6000 комплекта за засаждане, както и да получат интересна информация за ползите от дърветата.

До 15 октомври 2018 желаещи децата на България ще имат възможност да спечелят дървета, които да засадят и отгледат в техните училища/детски градини и да се научат как да се грижат за тях.

Играта е предназначена за всеки един клас или група от всяко българско училище, детска градина, детска ясла, цели училища, градини, ясли, домове за деца лишени от родителски грижи, читалища, организации и/или групи на и за деца и млади хора на територията на цяла България.

Всеки отбор, който желае да се включи в играта, може да заяви своето участие тук.

Как да участвате?

1. За да участвате качете снимка и напишете защо искате да спечелите.

2. Снимката трябва да е на една от темите - нашият клас (група, общност), нашето училище/ градина/ ясла/ институция, нашето населено място, природа, гора, добри дела, как да опазим природата, как виждаме по-добро бъдеще.

3. След това гласувайте и поканете Вашите приятели и близки да гласуват.

4. Първите 200 снимки на уникални участници, събрали най-много гласове към момента на приключване на играта печелят. 

Всяка от 200-те награди, които ще раздадат организаторите включва:

20 дървета за засаждане веднага след получаване. Ще получите широколистни и иглолистни дръвчета, от видове, които са подходящи за Вашето населено място. Дърветата ще са с височина 80-120 см., подходящи за млади залесители. Ще Ви дадем препоръки как и кога да ги засадите, както и насоки кой може да Ви помогне на местно ниво.. Всеки от 6000-те комплекта за засаждане съдържа семена или жълъди, подходящи саксийки, почва. С комплектите децата ще могат да проследят процеса на засаждане и поникване на младото дърво, а след година или две да го засадят навън.

30 комплекта за отглеждане на собствено дърво. Всеки комплект съдържа семена/жълъди, подходящи саксийки, почва и всичко необходимо, за да отгледате сами малко дръвче, което после да засадите. С тях ще можете да проследите процеса на засаждане и поникване на младото дърво, а след година или 2 да го засадите навън.

5 видеоклипа с обяснения и всички необходими инструкции. Всеки участник ще получи достъп до видео, което показва как да засадите, отгледате и как да се грижите за Вашите дръвчета, както и защо е важно да го правим. Освен видео материали, ще има и подходящи текстове и картинки за Вашите учители.

Между 200-те победители ще бъде изтеглена томбола и 3-ма от тях ще спечелят допълнителна специална награда - въздухопречиствател Daikin MC70L за тяхната стая в училището/детската градина.

За повече информация относно играта „Засаждаме бъдеще“ и правилата към нея, може да научите от страницата www.gorata.bg или на www.daikin.bg.

EspressoNews