Кампания за намаляване броя на бездомните кучета започва в Божурище

1485 преглеждания

Кампания за превенция, кастрация, ваксинация против бяс, обезпаразитяване и маркиране на бездомните кучета стартира в община Божурище. Тя ще бъде целогодишна и ще се изпълнява съвместно с Фондация „Четири лапи". От фондацията ще имат задължението да идват, извозват до и от клиниката, да кастрират и чипират, след което да връщат бездомните кучета.

Кампанията стартира тази събота - 24 юни 2017 г.

Начинанието е предприето от страна  на общината. Екип на „Четири лапи“, включваю ветеринарни лекари, както и обучени експерти за улавяне на кучета, заедно с мобилна ветеринарна амбулатория, ще залавя уличните кучета и след обработването им ще ги връща обратно по местата на залавяне, съгласно изискванията на Закона за защита на животните.

Кампанията в Община Божурище е част от усилията на местната власт да приложи устойчиви практики за намаляване на броя на бездомните животни и изграждане на отговорно отношение у собствениците на домашни кучета.

От община Божурище информират, че скоро предстои и кампания, насочена към домашните кучета, която ще стартира в следващите месеци.

EspressoNews