Качество за сметка на количеството показаха участниците в турнира по минифутбол за купа "Божурище"

1323 преглеждания

Много интересни мачове, с драматични обрати, красиви отигравания и добро поведение и отношение от малките футболисти предложи поредният турнир по минифутбол за купа "Божурище" в раздела си за юноши (12-16 г.).

В крайна сметка триумфира отборът на Red Devils, който преодоля конкуренцията на Дебелия балет 2 (сребърни медалисти) и Кучетата от квартала (бронзови медалисти).

Това и бяха трите участника в организираната от спортен клуб „Божурище” надпревара, която, тъжен факт, става все по-малобройна. Частта за деца (8-12 г.) например въобще не се случи в тазгодишното издание, тъй като се записа само един тим. Липсваха също, за пореден път, родителите и роднините на малките футболисти, които явно имаха по-важни неща за правене в съботния почивен ден от това да подкрепят децата си.

Хубавото всред всички тези минорни нюанси бе качеството в играта и поведението на талантливите малчугани. Един от най-малките сред тях – Кирил Петров, бе избран за най-полезен играч на турнира. Голмайсторът на състезанието е Диан Манасиев – и той като отличилия се малък Кико част от отбора на шампионите. Най-добър вратар стана Румен Русев от Дебелия балет 2.

На всички участвали момчета пожелаваме добър път занапред и приканваме най-малките да не се стесняват и също да оформят отбори и да се записват за участие в предстоящите издания. А родителите и въобще роднините им да ги подкрепят повече и да идват да ги поощряват.

снимки: Гергана Маркова

Симеон Табаков