Клуб „Неронци” организира конкурс за картина на тема „Моето лято”

1516 преглеждания

В него могат да се включат любители и професионалисти

Клуб „Неронци” организира конкурс за картина на тема „Моето лято”. Конкурсът е част от инициативата на клуба за развитието на изобразителното изкуство и ще премине в две части - професионалисти и любители художници.

Условието за участие за любителите е да са на възраст между 20 и 37 години и над 35 години за професионалисти. Картината трябва да е нарисувана на платно с размер 20/30. Материалите за рисуване са акрилни, маслени, акварелни и темперни бои.

Картините на професионалистите ще бъдат оценявани от независима комисия от любители на изобразителното изкуство, като целта е оценката да бъде насочена към това, какво се харесва на „публиката”.

Картините на любителите художници ще бъдат оценявани от независима комисия от професионални художници, като главната им задача, ще е да оценят свободното изразяване на индивидуалността на твореца, качества, като уникалност, иновативност, съчетание на цветовете и ясно изразеното позитивно послание.

Целта на конкурса е да покажем, че всеки може да рисува, когато освободи ума си от „неМОГА” и даде свобода на въображението си. Моя лична теория е, че така, както можем да се научим да пишем, така можем и да се научим да рисуваме - просто почеркът ни е различен.“, споделя Валя Станкова, управител на Сдружение „Клуб „Неронци“.

Срокът за записване за участие в конкурса е 31.07.2018 г. на e_mail: neronci@abv.bg. Необходимо е да изпратите трите си имена, години, телефон и снимка от ваша изложба, ако се състезавате в категория професионалист. Огранизаторите ще върнат отговор с персонален уникален код за участие, който трябва да бъде записан на гърба на платното.

Срокът за предаване на творбите е 01.09.2018 г. до 15:00 ч. в сладкарница „Козаро” гр. Божурище. След анализ и гласуване от комисиите, ще бъдат обявени и наградени победителите от двете категории около 17:00 ч.

Всички творби и правата върху тях, участвали в конкурса остават в полза на Сдружение „Клуб „Неронци” и с тях ще бъде организирана изложба и онлайн търг, като средствата от откупуването им ще бъдат използвани за целите и инициативите на сдружението.

Няма ограничение за участие на творци свързани с клуб „Неронци”. Журито, което ще определи победителите, няма да е свързано с клуба, а имената на авторите ще им бъдат известни след определяне на победителите.

Организаторите са предвидили и парични награди за участниците:

Награда професионалисти 300лв.

Награда любители 300лв

Награда на публиката 100лв (която ще бъде определена на място от гостите)

Такса за участие в конкурса 10лв. за 1 бр. картина.

Организаторите на конкурса си запазват правото да променят сроковете или да прекратят конкурса, както и да дисквалифицират творби, които имат нецензурно съдържание, политическа насоченост, обида, реклама или не позитивно послание.

EspressoNews

източник: Клуб „Неронци”