Кметът на Драгоман категоричен: Данъците за автомобилите трябва да останат възможно най-ниски

2066 преглеждания

По повод предстоящите промени в Наредбата за местните данъци и такси

Данъците за превозните средства в Драгоман да останат на най-ниския възможен праг. Такова е категоричното мнение на кмета на общината Андрей Иванов, което той изказа по време на последното заседание на местния Общински съвет.

Кметското изказване идва във връзка с промените, които предстои да бъдат направени в Наредба №13 за определяне размера на местните данъци и такси на територията на община Драгоман, според които налозите ще се определят с решение на местния парламент. Именно такава е и разпоредбата на новоприетия Закон за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси.

На сесията на ОбС-Драгоман на 16 ноември 2018 г. Иванов внесе докладна записка № 100461, в която е и неговата категорична позиция по въпроса, че размерът на данъка върху превозните средства за предстоящата 2019 г. трябва да бъде приет на минимално допустимите от закона стойности.

„Смятам, че Община Драгоман може да си позволи този жест към местното население и към местните юридически лица, а именно през 2019 г., какъвто и закон да се приеме за новите данъци по отношение на превозните средства – ние, принципно да вземем решение той да остане на минималния приет от закона праг...“ заяви пред съветниците Андрей Иванов. Общинският съвет прие предложението единодушно. Вижте изказването на кмета ТУК.

EspressoNews