Кметът на Костинброд с награда от националния конкурс „Пожарникар на годината“

1489 преглеждания

Трайко Младенов бе отличен за съществен принос за осигуряване на пожарна безопасност и защита на населението!

Най-добрите пожарникари за 2018 г. бяха наградени на специална церемония, която се проведе в концертната зала на Централния военен клуб в столицата. Финалното събитие на 24 издание на конкурса "Пожарникар на годината" се проведе на 07 февруари 2019 г. 

Директорът на пожарната в Пазарджик комисар Иван Панайотов беше избран за "Пожарникар на годината", съобщиха от пресцентъра на МВР. Още единайсет служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" получиха днес своите призове. Те са отличени в трите направления на дейност - държавен контрол, превенция и пожарогасителна и спасителна дейност.

Сред отличените за за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарна безопасност и защита на населението е Трайко Младенов - кмет на община Костинброд. Както EspressoNews писа, на 30 януари 2019 г. в малкият салон на НЧ „Иван Вазов-1947“ се проведе областния етап в 24 издание на националния конкурс, където Младенов получи своята награда на областно ниво.

От ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР, са оценили дейностите, предприети от кмета и общинската администрация за превенция и защита на населението от пожари и други бедствия. Създадената организация и инфраструктура в общината.

Домакин на церемонията бе главен комисар Николай Николов, а сред официалните гости  на събитието бяха още Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община, Красимир Ципов - зам.-министър на Вътрешните работи, Стефан Балабанов - зам.-министър на Вътрешните работи и др.

EspressoNews