Кметът на Своге забрани къпането в реките и водоемите в общината

1469 преглеждания

Стартира плувен сезон 2018

Със своя заповед от 20 април кметът на Своге Емил Иванов забрани къпането в реките и водоемите на територията на общината. Разпоредбата е във връзка с наближаващия активен плувен сезон 2018.

Текстът на заповедта забранява ползването на всички реки, напоителни канали, водоеми и други водни обекти на територията на община Своге да се използват като зони за къпане през плувен сезон 2018, тъй като същите не отговарят на изискванията на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи.

Всички физически и юридически лица, които са собственици на плувни басейни или стопанисват места за къпане и плуване, разрешени от компетентните органи, са задължени да назначат правоспособни спасители със заверени талони за 2018 г. от Водно спасителна служба при БЧК, както и да изпълняват изискванията на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи.

Директорите на учебните заведения в Своге трябва да информират учениците за забраната. За спазването на заповедта ще следят кметовете и кметските наместници на територията на община Своге.

EspressoNews