Коледни искри в Бов

1375 преглеждания

Празничен концерт събра на сцената различни видове изкуство

Празничният Коледен концерт в Гара Бов събра на сцената различни видове изкуство, поднесени талантливо, с много всеотдайност и настроение от читалищните състави. Събитието се състоя на 22 декември в местното НЧ "Светлина-1896". Повече от час звучаха песни, съпроводени с инструментални изпълнения на акордеон, гъдулка и тъпан, извиваха се кръшни хора и се разиграваха скечове. 

За празничното настроение допринесоха певческата група, със солист Славчо Петков, корепетитори Костадинка Инкова и Емил Илиев, съставите за народни танци /голяма и малка група/, с р-л Валентина Терзиева, театрална трупа „Веселяци”, с любителите-актьори на Б. Грозданова, В. Милева, В. Милева, И. Георгиева, И. Радославова, М. Младенов, М. Митов, Р. Кръстев, С. Младенов и Т. Стойчева.

Свое място, с изпълненията на стихове,  намериха и 6 годишният Майк и 9 годишната Ивайла.

И тази година по време на празника бяха представени участниците  в инициативата  „Българче на Бов”, чиято основна цел е да популяризира стари бовски традиции, облекла и предмети.

По регламент, към гласовете от ФБ бяха прибавени и гласовете на публиката. Най-много гласове /2631 гласа/ събра 4 годишната Рая. Награждаването на всички участници в инициативата ще се извърши на Националния празник на България - 3 март 2019 г.

На финала на празничния концерт, с обич и уважение към читалищните самодейци и техните ръководители и към присъстващите в залата, Марио Вутов - кмет на Гара Бов поднесе своето коледно послание.

Както всяка година Дядо Коледа пристигна, за да раздаде своите подаръци на малчуганите и да се снима със своите „почитатели”.

Озарени от Коледната магия всички почувстваха духа на наближаващия светъл празник - Рождество Христово!

Източник: bov.bg

Снимки: bov.bg